Népi gyógymódok és a hipertónia receptjei

Hipertónia ételreceptjei

Hogy miért fontos mégis mielőbb mindenkinek szakemberhez fordulni, arról dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérnyomás specialistája beszélt.

Galagonya és a szív és a magas vérnyomás receptjei, Mintaétrend magas vérnyomás esetén

Nem mindegy ugyanis, hogy az étkezések milyen körülmények között zajlanak: a kutyafuttában elköltött ebéd egy gyors étteremben vagy az autóban elfogyasztott szendvics a reggeli csúcsforgalomban — hiába tartalmaz egészséges alapanyagokat — nem tesz jót a szervezetnek. Étkezni nyugodtan kell, az ételt alaposan megrágva, kizárva lehetőleg minden stresszt és kellemetlenséget.

hipertónia ételreceptjei

A második alapszabálya az egészséges étkezésnek, hogy nem csupán gyakran — naponta alkalommal —, hanem rendszeresen kell enni, tehát a vacsorára, ebédre és a többi étkezésre is minden nap lehetőleg ugyanabban az időben kerítsünk sort. Kesernyés utóíze miatt azonban bánjunk vele óvatosan! Jó megoldás az ételek ízáthangolása: csípős, édes-savanyú, édeskés ízhatás magas vérnyomás elleni gyógyszerek receptjei szóba jöhet.

Népi gyógymódok és a hipertónia receptjei, Gyakori megbetegedések

Gondoljunk az ananászos csirkére, vagy a hús mellé adott meggymártásra. További lehetőség a sótlanság pirítással, pörköléssel, tűzdeléssel történő leplezése.

hipertónia ételreceptjei

És akkor még a sós rágcsákat, ropikat, gyorséttermi sültkrumplit nem is említettük. Magas vérnyomás: íme, a gyógyszerszedés szabályai!

A nyár leghizlalóbb ételei

Mindkét aktivitás bevezetését szorgalmazza az EU National Salt Initiative elnevezésű program, amelynek Magyarország is tagja.

Zajkás Gábor dr.

hipertónia ételreceptjei

Rok Accetto, dr. Ljubljanai Klinikai Központ; prim. Olvass tovább itt!

Magas vérnyomás és receptjei

Törekedni kell a normál testtömeg megtartására. A dohányzás elhagyása és az alkoholfogyasztás csökkentése kiemelten fontos! Kipróbálhatjuk a német krumplisalátát is úgy, hogy több legyen benne az ecet, mint az olaj.

hipertónia ételreceptjei

Figyeljünk arra, hogy minél több zöldség legyen a salátáinkban, így a salátában több lesz a rost és a tápanyag is. Hideg koktélok Az édes, gyümölcsös, alkoholos italok amiket legtöbbször kis esernyővel szolgálnak felbár kellemesek, rengeteg kalóriát tartalmaznak.

hipertónia ételreceptjei

Egy pina colada kalóriát tartalmaz, egy daiquiri kalóriát, egy Long Island iced tea pedig több mint kalóriát. A cukros koktélok helyett inkább fogyasszunk bort, vagy keverjünk szódához egy kevéske száz százalékos gyümölcslevet.

Adjunk hozzá fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, petrezselymet és botmixerrel pürésítsük. Kész is van.